Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet. A lasagne 30x7 cm-es négyzetek.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Hámozzuk meg a tököt, magozzuk ki és vágjuk kis kockákra.
Keverjük össze a tököt a
rozmaringgal, a
fokhagymával, az olajjal,
sóval,
borssal egy tálban. Tegyük az egészet egy sütőedénybe, és süssük 25 percig.
Olvasszuk fel a
vajat, adjuk hozzá a
lisztet, és keverjük el. Amikor aranyszínű, adjuk hozzá a
tejet és kevergetve forraljuk fel. kevergetve várjuk, míg besűrűsödik. Adjuk hozzá a tököt és keverjük össze. Olajozzunk ki egy sütőtálat, és tegyünk az aljára szószt, hogy befedje, majd egy réteg tésztát, és rá a mártást. Szórjuk meg
sajttal, és takarjuk le tésztával, ismételjük meg, a te
tejére tészta kerüljön.
verjük fel a
tejszínt, tegyünk bele egy kis
sót, és tegyük a tésztára, szórjuk meg
sajttal és takarjuk le alufóliával. tegyük a sütőbe és süssük 30 percig 180 fokon. Vegyük le a fóliát, és még 15 percig süssük.
Elkészítési idő 1 óra 70 perc.
Nehézségi fok 3.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>