A kukorica
lisztet közös tálba tesszük a fehér
liszttel, hozzáadjuk a
sót,
tojást,
vajat és 1-2 ek. vizet, majd az egészből tésztát dagasztunk és meleg helyen kelesztjük. Felforrósított olajon felfuttatjuk a karikára vágott vörös
hagymát és
fokhagymát, az apróra vágott olajbogyót és a felszeletelt, héj nélküli
paradicsomot. Ehhez kerül még a babcsíra és a
paradicsompüré, majd az egészet tovább főzzük. A megfőtt alapanyagokat átnyomjuk
burgonyanyomón, ezután kerül bele a darabokra vágott pepperoni és a
sajt, és az egészet
petrezselyemmel,
sóval és egy csipet
borssal ízesítjük. Kinyújtjuk a megkelt tésztát 12 cm átmérőjű körökké. Közepükre tesszük az elkészített és beízesített tölteléket, ezután ráhajtjuk a másik felét, a te
tejét pedig megkenjük
tejjel összekevert
tojássárgájával. Kiolajozott sütőlapon 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>