Felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott
hagymát és a zúzott
fokhagymát. Rátesszük a darált marhahúst, és nagy lángon, állandóan kevergetve fehérre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vörösbabot, felöntjük a
paradicsomlével és a húslevessel. Oregánóval,
chilipaprikával, kevés borral,
sóval ízesítjük, majd fedő alatt megpároljuk. Amikor a
chili elkészült, kis kockára vágott piros és zöld húsú
paprikát adunk hozzá, majd felforraljuk.
A kukorica
lisztet elkeverjük a sütőporral, kevés
sóval ízesítjük, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy gyúrható keménységű tésztát kapjunk. A tésztát
lisztezett gyúródeszkán simára dolgozzuk, majd tiszta konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük.
A tésztát négy részre osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk őket. A tortillákat kevés olajjal kikent palacsintasütőben megsütjük.
Tálaláskor elosztjuk rajtuk a kukoricát, a feldarabolt
salátát, póré
hagymát és
paradicsomot. Ráhalmozzuk a te
tejükre a forró
chilit, meghintjük reszelt
sajttal, végül ráhajtjuk a töltelékre a tortillák széleit.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>