A bőrétől megszabadított csirkehúst és a borjúhúst kétszer ledaráljuk. Eközben elkészítjük a
lisztpépet. Annyi vizet öntünk egy edénybe amennyi 2 dkg
liszt. Ezt egy csipetnyi
sóval és 1 dkg
vajjal felforraljuk, majd hozzáadjuk a
lisztet és simára keverjük, és hűlni hagyjuk. Ezután morzsába tesszük a ledarál húst, a maradék
vajat, egy egész
tojást és 1
tojás sárgáját. Ezeket a hozzávalókat mozsárban jól összezúzzuk aztán drót szitán áttörjük. Kisebb tálkába tesszük,
borsozzuk,
sózzuk és 20 percig a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve hozzáadjuk a
tejszínt fokozatos keverés mellett. Lobogó
vízbe mártogatunk 1 evőkanalat és ezzel egyforma galuskákat szaggatun,k és készre főzzük. Ha a főzéssel végeztünk sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a galuskát és lefedve 10 percig közép meleg sütőben sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>