A felaprózott
hagymát és az összepréselt
fokhagymát olajon megpirítjuk, majd belekeverjük a
spenótot és kevés vizet. Lefedve negyed órát pároljuk, közben
sózzuk,
borsozzuk, a
szerecsendióval ízesítjük. Eközben a
vajon megpirítjuk a
lisztet, majd fokozatosan belekeverjük a
tejet és a
tejszínt is. A szósz 1/3-át elkeverjük a
sajt felével, és félretesszük. Ennek a szósznak a felét a
spenótokra öntjük, a másik felével pedig megtöltjük a főtt tésztákat. A tésztákat a
spenótra tesszük, majd az egészet lelocsoljuk a
tejszínes szósszal, és megszórjuk a megmaradt
parmezánnal. Így készre sütjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>