Tésztát gyúrunk a
lisztből, 2
tojásból és az olajból. 30 percig letakarva pihentetjük. A
hagymát megpucoljuk, az
szalonnát kockákra vágjuk, az olajat felhevítjük, és megpirítjuk benne a
szalonnát, majd hozzáadjuk a
hagymát, és 3-5 percig pároljuk. Egy tálra szedjük, és hozzáadjuk a harmadik
tojást és a zsemlemorzsát. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kis tölteléket halmozunk rá az egyik felére, egymástól messzebb, majd ráhajtjuk a máik felét, és as töltelék mentén összenyomjuk. Derelyevágóval négyszögeket vágunk belőle. A
gombát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, és 4 tányérra rakjuk. Az
ecetet összekeverjük az olajjal,
sóval és
borssal. A
bazsalikomot finomra vágjuk, és hozzákeverjük az öntethez, és a
gombára csepegtetjük. Egy fazék
sós, forró
vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és a
gombaágyra tesszük, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>