» 500 g friss tagliatelle (szalagtészta) » 500 g hámozott, darabolt paradicsom » 90 ml extraszűz olívaolaj » 2 vékony szeletekre vágott salátacukkini » 1 vékony szeletekre vágott sárgarépa » 1 finomra vágott hagyma » 2 gerezd összenyomott fokhagyma » 1 kimagozott, vékony szeletekre vágott, piros » kaliforniai paprika » 2 bazsalikomág és még a díszítéshez » 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem » só és frissen őrölt fekete bors
Az olaj felén pároljuk puhára a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a cukkinit, a paprikát, a sárgarépát és a bazsalikomot. Pirítsuk 2-3 percig. Keverjük bele a paradicsomot is. Fedjük le és 10 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A fokhagymát dobjuk ki. sózzuk, borsozzuk.
Főzzük ki a tésztát sós, forró vízben, majd szűrjük le és tegyük a zöldséges mártáshoz. Rázzuk össze és közepes hőfokon még 1 percig melegítsük. Szórjuk meg petrezselyemmel és locsoljuk meg a maradék olajjal. bazsalikommal díszítve, melegen tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom