Egy nagy fazék
vízbe
citromlevet és
sót teszünk. A megtisztított
articsókát fedő alatt, kb. negyed óra alatt puhára főzzük. A tésztát bő,
sós
vízben, a dobozon található utasítás alapján megfőzzük. A
paradicsomok héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk, húsát felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben az olajon összepároljuk a kockára vágott vörös
hagymát,
sárgarépát, csíkokra vágott szár
zellert és zúzott
fokhagymát. 5 perc után hozzáadjuk a
paradicsomot és a zöldséglevest,
sózzuk,
borsozzuk, majd 10 percig fedő alatt pároljuk. A lecsepegtetett tésztát a mártásba forgatjuk, óvatosan belekeverjük a negyedekre vágott
articsókát. Tányérra szedjük és a
kakukkfűvel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>