Spenóttal töltött tésztakagyló paradicsommártással receptHány személyre: 6 személyre
» 30 conchiglioni tésztakagykó
» 400 g fagyasztott, apróra vágott
spenót» 1 csokor friss, zsenge
spenótlevél, apróra vágva
» 1 kis fej
hagyma, felapórzva
» 400 g ricotta
sajt» 125 g
parmezán sajt, lereszelve és még a tálaláshoz
» 2 evőkanál édes
köménymag
» 20
bazsalikomlevél, összevagdalva
» 3 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 1 evőkanál extraszűz
olívaolaj» 6 új
hagyma, összevagdalva
» 1,5 kg
paradicsom, apróra vágva
» 1 evőkanál
cukor»
só és frissen őrölt
bors» 2 evőkanál felaprózott
kapor
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Főzzük ki a tésztát enyhén
sós
vízben, majd szűrjük le. A
spenótlevelek amikor kiolvadtak facsarjuk ki és tegyük egy tálba. Blansírozzuk forró
vízben s friss
spenótleveleket, majd csöpögtessük le és adjuk a kiolvasztott
spenóthoz. Adjuk hozzá a
hagymát, s ricotta
sajtot, a
parmezánt, az édes
köményt, a
bazsalikomot és a
fokhagymát. Keverjük össze,
sózzuk és
borsozzuk meg.
Forrósítsuk fel az olajat és süssük meg benne a
mogyoróhagymát 2 percig. Adjuk hozzá az összevágott
paradicsomot, a cukrot,
sót és
borsot, majd 30 percig pároljuk. Tegyük bele a
kapribogyót és keverjük össze.
Kanalazzuk a
spenótos keveréket a tésztába. Osszuk szét a
paradicsom szószt 6 sütőedénybe és tegyünk mindegyikbe 3-5
spenótos tésztakagylót. Szórjuk meg kis
parmezánnal, fedjük le alufóliával és süssük 20 percig. Majd vegyük le a fóliát és süssük még 5 percig.
Elkészítési idő 110 perc.
Nehézségi fok 3.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>