Az olajat forrósítsuk fel és süssük meg benne a
hagymát aranyszínűre 5 perc alatt.
Tőrjük le az
articsóka szárát és vágjuk le a fej felső harmadát. Szedjük le a külső leveleit. Vágjuk félbe, távolítsuk el a pelyhes közepét és szeleteljük fel.
adjuk az
articsókát a
hagymához,
sóval ízesítsük, és süssük 2-3 percig. Öntsük rá a bort és főzzük addig, amíg elpárolog. Adjuk hozzá a vizet, és pároljuk még 15 percig.
Főzzük ki a tésztát enyhén
sós
vízben.
Verjük fel a
tojásokat
sóval. A tésztát szűrjük le és tegyük az
articsókához. Adjuk hozzá a
tojást, a
sajtot, és magas tűzön keverjük össze, amíg a
tojás megsül. Amikor kész, tálaljuk.
Elkészítési idő 55 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>