» 60 g vaj » 250 g friss vagy fagyasztott borsó » 250 g sonka, vékonyan szeletelve, felkockázva » 60 ml zsíros tejszín » 2 evőkanál felaprózott petrezselyem » só és frissen őrölt bors » 500 g masnitészta » 60 g parmezánsajt, lereszelve
Forrósítsuk fel a vajat közepes tűzön, adjuk hozzá a borsót, a sonkát és süssük 5-10 percig. Keverjünk hozzá 2 evőkanál tejszínt és pároljuk, amíg besűrűsödik. sózzuk, borsozzuk.
Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le és tegyük a szószhoz. Tegyünk bele 2 evőkanál tejszínt, a petrezselymet és a parmezánt. Keverjük össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 35-40 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom