Sonkás-borsós rövidcsőtészta receptHány személyre: 4-6 személyre
» 2 evőkanál extraszűz
olívaolaj» 1
mogyoróhagyma, összevagdalva
» 150 g
sonka vékonyan szeletelve, összevagdalva
» 150 g fagyasztott bor
só» 125 ml száraz
fehérbor» 125 g Pecorino
sajt, lereszelve
» 500 g sedani vagy más rövid csőtészta
» 2 evőkanál összetépkedett snidling
»
só és frissen őrölt
bors
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, süssük meg benne a
hagymát, míg üveges lesz, adjuk hozzá a
sonkát és süssük ropogósra 3-4 perc alatt. Öntsük fel a borral és adjuk hozzá a bor
sót. Ízesítsük
sóval és
borssal, és főzzük alacsony tűzön, míg a bor elpárolog és a bor
só megfő.
Főzzük ki a tésztát
sós
vízben, szűrjük le és tegyük a
sonkás-bor
sós keverékhez. Tegyük hozzá a
sajtot és a snidlinget, és alacsony tűzön melegítsük össze, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>