Pancettás, radicchiós tagliatelle receptHány személyre: 4 személyre
» 400 g tagliatelle tészta
» 100 g
vaj» 1 fej
hagyma, felaprózva
» 125 g pancetta, csíkokra vágva
» 500 g vörös radicchió, finomra összetépkedve
»
só és frissen őrölt
bors» 125 ml száraz vörösbor
Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
Olvasszuk fel a
vajat egy serpenyőben, 3 percig süssük benne a
hagymát, adjuk hozzá a pancettát és süssük ropogósra, kb. 5 perc alatt. Tegyük hozzá a radicchiót,
sózzuk,
borsozzuk, majd öntsük hozzá a bort és főzzük, amíg elpárolog.
Főzzük ki a tésztát
sós
vízben 3-4 perc alatt, szűrjük le és tegyük a radicchióhoz. Keverjük össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 45 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>