Tengeri pappardelle receptHány személyre: 4 személyre
» 400 g friss házi vagy bolti pappardelle
» 90 ml extraszűz
olívaolaj» 1 fej
hagyma, felaprózva
» 2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 150 ml száraz
fehérbor» 125 ml halalaplé vagy kagylólé
» 500 ml
paradicsomos tésztaszósz
» 3 evőkanál
paradicsompüré
» 1 kg vegyes tenger gyümölcsei
»
só és frissen őrölt
bors» 10 g felaprózott
petrezselyem
Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
Szósz:
forrósítsunk olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a
hagymát és a
fokhagymát és süssük 3 percig. Keverjük hozzá a bort, és pároljuk 1 percig. Keverjük bele az alaplét, a
paradicsomszószt, a
paradicsompürét, és forraljuk fel. Keverjük közben!
Tegyük hozzá a tenger gyümölcseit, majd pároljuk 3-5 percig,
sózzuk,
borsozzuk. Főzzük ki a tésztát
sós
vízben 3-4 perc alatt, szűrjük le, és tegyük bele egy tálba. Adjuk hozzá a szószt és a petrezselymet, majd keverjük össze és tálaljuk.
elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>