Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
Szósz:
Öntsünk forrásban lévő vizet a
paradicsomra és hagyjuk fél percet állni, majd hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk fel a húsát. Forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a
hagymát, a
fokhagymát, a
zellert, a kaliforniai
paprikát és a
gombát. Süssük puhára kb. 5 perc alatt. Keverjük bele a felvágott
paradicsomot, a szárított
paradicsomot, a vörösbort és a
paradicsompürét. Ízesítsük
sóval és
borssal. Forraljuk fel, fedjük le és pároljuk puhára 20 perc alatt. Néha keverjük meg. Adjuk hozzá a kagylót, és főzzük még 5 percig nagyobb lángon. Főzzük ki a tésztát enyhén
sós
vízben 3-4 perc alatt, szűrjük le és adjuk a szószhoz, majd keverjük jól össze és tálaljuk.
Elkészítési ideje 50 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>