Fettuccine csípős csirkeszósszal receptHány személyre: 4-6 személyre
» 400 g tagliatelle tészta
» 2
csirkemell kicsontozva, bőre nélkül, csíkokra vágva
» 1 evőkanál csípős piros
paprika» 1 evőkanál
currypor
»
só» 60 ml extraszűz
olívaolaj» 1
sárgarépa, felaprózva
» 1 szár
zeller, felaprózva
» 1 fej
hagyma, felaprózva
» 125 ml száraz
fehérbor» 500 g
paradicsom meghámozva, felkockázva
» 60 ml zöldségalaplé
» 2 evőkanál frissen facsart
citromlé
» frissen őrölt
bors» 2 evőkanál felaprózott
bazsalikom
Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
A csirkét tegyük egy tálba szórjuk rá a
curryport és a piros
paprikát.
sóval ízesítsük. Kézzel jól dörzsöljük be. forrósítsunk olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a répát, a
zellert és a
hagymát. 3-4 percig süssük. Tegyük bele a csirkét és süssük 5-7 percig. Öntsük hozzá a bort és pároljuk. Majd adjuk hozzá a
paradicsomot és keverjük össze. Fedjük le és pároljuk 25 percig. Keverjük bele a
citromlét, majd
sózzuk és
borsozzuk.
Főzzük meg a tésztát enyhén
sós
vízben 4-5 percig. Szűrjük le tegyük a serpenyőbe, és melegítsük össze a szósszal. Adjunk hozzá 2 evőkanál főzővizet, keverjük össze, szórjuk meg
bazsalikommal és tálaljuk.
Mindössze 70 perc alatt elkészül.
nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>