Kockatészta paradicsommal és pancettával receptHány személyre: 4 személyre
» tészta:
» 300 g sima
liszt» 100 g finom polenta
» negyed teáskanál
só» 150 ml langyos
víz, és plusz ha szükséges még
» szósz:
» 2 evőkanál extraszűz
olívaolaj» 1 nagy fej lila
hagyma, felaprózva
» 150 g pancetta
» 750 g
paradicsom meghámozva, felaprózva és
» átpaszírozva
»
só és frissen őrölt
bors» 4 evőkanál érett Percorino
sajt, reszelve
Tegyük a
lisztet, a kukoricadarát és a
sót egy munkalapra, a közepébe csináljunk egy lyukat, és keverjünk bele annyi vizet, hogy egy laza tésztát kapjunk. Gyúrjuk addig, amíg sima, ruganyos tésztát kapunk. Fóliába csomagolva 30 percig pihentessük. Nyújtsuk ki 3 mm vastagságúra, és vágjuk fel 2,5 cm-es négyzetekre.
A szószhoz forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a
hagymát, és a pancettát. Addig dinszteljük, míg a
hagyma megpuhul. Keverjük bele a
paradicsomot, majd
sózzuk és
borsozzuk. 25 percig pároljuk még közepes tűzön. Ezalatt a tésztát főzzük ki
sós
vízben, 3-4 perc alatt. Szűrjük le és keverjük össze a szósszal. Tálalás előtt szórjuk meg Pecorino
sajttal.
A főzés és az előkészítés 40-40 perc.
A pihentetési és hűtési idő 1 óra.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>