Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat a csilit és a kakukkfüvet, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
Tegyük egy serpenyőbe a
fokhagymát, a
rozmaringot és a
vajat, addig pároljuk, míg a
vaj aranybarna lesz, a
fokhagyma pedig megpuhul. Kb. 4 perc. Adjuk hozzá az összetört leveskockát, majd addig kevergessük, míg fel nem olvad. A tésztát főzzük ki
sós
vízben 3-4 perc alatt. A
vajas szószhoz adjunk hozzá 3 evőkanál főzővizet.
A tésztát csepegtessük le, tegyük egy tányérra, öntsük rá a szószt és keverjük össze. Tálalás előtt szórjuk meg
parmezánnal.
Mindössze 35 perc alatt elkészül.
Nehézségi foka 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>