» 250 gramm ricotta » 50 gramm cukor » 2 evőkanál kandírozott kumquat » 30 ml kumquat likőr (helyettesíthető más citruslikőrrel) » 30 gramm reszelt csokoládé » 1 tojás » 1 tojássárgája » 75 gramm liszt » 2 teáskanál sütőpor » 2 marék tisztított mandula » olaj a sütéshez » porcukor vagy méz a tálaláshoz
Az összekevert hozzávalókat egy órára a hűtőben hűtjük, majd két kanállal kis gömböket készítünk a masszából. Az előkészített gombócokat forró olajban kisütjük amíg aranybarnák nem lesznek, majd forrón tálaljuk porcukorral vagy mézzel.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom