A
szalonnát felkockázzuk, és kisütjük a
zsírját, majd leszűrjük. A
burgonyát puhára főzzük, lehúzzuk a héját, és átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a
lisztet, a
tojássárgáját, 1 teáskanál
szalonnazsírt és a
sót. Összegyúrjuk, majd félujjnyira nyújtjuk.
A t
epertőt és a húst ledaráljuk, hozzáadjuk a
szalonnát,
sót,
borsot, majd a tésztára kenjük. Feltekerjük, majd a két végét megkenjük kevert
tojásfehérjével, és lenyomjuk. Egy nagy lábosban
sóval ízesített vizet forralunk, majd beletesszük a tésztát, és 20 percig főzzük. Utána kiszedjük, néhány percig állni hagyjuk, majd felszeleteljük. A
vajat felhevítjük, rászórjuk a zsemlemorzsát, és amikor megpirult beleforgatjuk a tésztát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>