Garnélás batyuk recept

Hány személyre: 4

» 400 g garnéla
» 150 g csiperkegomba
» 125 g szójacsíra (lehetőleg lecsepegtetett)
» 1 piros csilipaprika
» 3 gerezd fokhagyma
» 4 újhagyma
» kb 2 centiméter nagyságú gyömbér
» 2 evőkanál felaprózott koriander (petrezselyemzöld is lehet)
» 2 evőkanál étolaj
» 1 evőkanál szezámolaj
» 1 teáskanál étkezési keményítő
» 1 evőkanál szójaszósz
» 5 evőkanál hoiszinszósz
» 2 evőkanál rizsbor (sherry is lehet)
» 5 evőkanál facsart narancs
» 1 csomag rizspapír
»
» bors
» cukor
Elkészítési idő: kb 35 perc
Energiatartalom: 239 kcal/1004 kj adagonként

Az újhagymát mossuk meg, és vágjuk le róla zöld részét. Ez utóbbit aprózzuk fel, a fehér részt pedig vágjuk karikákra. A csiperkegombát mosás után csíkozzuk fel. A csilipaprikát aprózzuk fel. A gyömbért és a fokhagymát hámozás után szintén aprózzuk fel. A csilipaprikát, a gyömbért, a fokhagymát, az újhagymát és a gombát keverjük össze. A garnélákat forró vízzel forrázzuk le, majd vágjuk kettő őket a vízből kivéve. A garnélákban megtaláljuk a kis fekete húrszerű belüket, melyet eltávolíthatunk. A garnélákat ezután kenjük be alaposan keményítővel.
A tegyük félre a garnélák és a zöldségkeverék felét. Ezeket tegyük rá egy evőkanál felhevített olajra, és adjunk hozzá egy kevéske szezámolajat. Ezt a keveréket fűszerezzük meg val és borssal. 4-5 percig így pirítsuk meg, miközben ízesítjük rizsborral, cukorral, szójaszósszal és korianderrel. Ha elkészültünk az egyik felével, a másik felét ugyanígy készítsük el.
A rizspapírlapokat hideg vízbe mártsuk, majd terítsük ki őket. Addig hagyjuk állni míg ki nem fehérednek. 2-2 lapot fektethetünk egymásra, majd ezeket egyenletesen kenjük meg a garnélás mártással. Szórjuk rá a szójacsírát, és jó szorosan tekerjük fel. A narancslevet és a hoiszinszószt összekeverve mártást készíthetünk, amibe fogyasztás előtt mártsuk bele a garnélás batyukat.
Jó étvágyat.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Erdélyi burgonyasaláta
A burgonyát főzd meg héjában. A majonézt keverd simára tejföllel, add hozzá a citrom levét,...
Fokhagymás, párolt libacomb
A húst fűszerezzük, lisztbe hempergetjük, majd olajat hevítünk, és elősütjük benne. Hozzá...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat