Garnélás batyuk receptHány személyre: 4
» 400 g garnéla
» 150 g
csiperkegomba» 125 g
szójacsíra (lehetőleg lecsepegtetett)
» 1 piros csili
paprika» 3 gerezd
fokhagyma» 4 új
hagyma» kb 2 centiméter nagyságú
gyömbér» 2 evőkanál felaprózott
koriander (
petrezselyemzöld is lehet)
» 2 evőkanál étolaj
» 1 evőkanál szezámolaj
» 1 teáskanál étkezési keményítő
» 1 evőkanál
szójaszósz
» 5 evőkanál hoiszinszósz
» 2 evőkanál
rizsbor (sherry is lehet)
» 5 evőkanál facsart
narancslé
» 1 csomag
rizspapír
»
só»
bors»
cukor
Elkészítési idő: kb 35 perc
Energiatartalom: 239 kcal/1004 kj adagonként
Az új
hagymát mossuk meg, és vágjuk le róla zöld részét. Ez utóbbit aprózzuk fel, a fehér részt pedig vágjuk karikákra. A
csiperkegombát mosás után csíkozzuk fel. A csili
paprikát aprózzuk fel. A
gyömbért és a
fokhagymát hámozás után szintén aprózzuk fel. A csili
paprikát, a
gyömbért, a
fokhagymát, az új
hagymát és a
gombát keverjük össze. A garnélákat forró
vízzel forrázzuk le, majd vágjuk kettő őket a
vízből kivéve. A garnélákban megtaláljuk a kis fekete húrszerű belüket, melyet eltávolíthatunk. A garnélákat ezután kenjük be alaposan keményítővel.
A tegyük félre a garnélák és a zöldségkeverék felét. Ezeket tegyük rá egy evőkanál felhevített olajra, és adjunk hozzá egy kevéske szezámolajat. Ezt a keveréket fűszerezzük meg
sóval és
borssal. 4-5 percig így pirítsuk meg, miközben ízesítjük
rizsborral,
cukorral,
szójaszósszal és
korianderrel. Ha elkészültünk az egyik felével, a másik felét ugyanígy készítsük el.
A
rizspapírlapokat hideg
vízbe mártsuk, majd terítsük ki őket. Addig hagyjuk állni míg ki nem fehérednek. 2-2 lapot fektethetünk egymásra, majd ezeket egyenletesen kenjük meg a garnélás mártással. Szórjuk rá a
szójacsírát, és jó szorosan tekerjük fel. A
narancslevet és a hoiszinszószt összekeverve mártást készíthetünk, amibe fogyasztás előtt mártsuk bele a garnélás batyukat.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>