Garnélarákos, gombás metélt receptHány személyre: 4 személyre
» 500 g friss
rizstészta vagy szalagtészta
» 750 g nagy garnélarék
» 150 g szeletelt shiitake
gomba» 125 g enoki
gomba» 60 ml sötét
szójaszósz
» 4 vékony szeletekre vágott
mogyoróhagyma» 2 evőkanál mirin (japán édes
rizsbor vagy édes sherry)
» 2 evőkanál finomr
cukor» 3 evőkanál
mogyoróolaj
Főzzük meg a tésztát a csomagolása szerint. Szűrjük le és tegyük félre. Keverjük össze a
szójaszószt, a mirint, 1 evőkanál olajat és a cukrot. Adjuk hozzá a rákokat, majd pároljuk 10 percig. Szűrjük le és tegyük félre. Hevítsük fel a vokot magas hőfokon, majd tegyünk bele 1 evőkanál olajat. Tegyük a rákokat a vokba, és süssük rázogatva, amíg rózsaszínűek lesznek. Vegyük ki és tegyük félre. Öntsük a maradék olajat a vokba, és süssük 1 percig benne a shiitake
gombát. Adjuk hozzá a páncéllevet, sz enoki
gombát, a
hagymaszeleteket és a rákot. Süssük 2 percig, majd adjuk hozzá a tésztát és újabb 2 percig süssük. Rázzuk jól össze, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>