Füstölt garnélarákos po' boy szendvics receptHány személyre: 4 személyre
» 24 füstölt garnélarák
»
olívaolaj, a megkenéshez
» finom tengeri
só» maréknyi száraz faforgács, pl. mesquite, hikori-
» vagy égerfa
» 4 kis
bagett vagy hot dog kifli
» 45 dkg falatnyi darabokra tépkedett fejes
saláta» 2 friss
paradicsom, vékonyra szeletelve
» rémoulade mártás:
» 1 kiskanál finomra aprított
petrezselyem» 1 kiskanál reszelt vörös
hagyma» 2 nagy, főtt
tojás sárgája
» 1 kiskanál szardellapaszta
» 1 gerezd
fokhagyma, zúzva
» 1 nagy
tojás» 2,2 dl extra szűz
olívaolaj» 2 evőkanál
kapribogyó, leöblítve, lecsöpögtetve
» és megszárítva
» fél
citrom leve
A mártáshoz a petrezselymet, a
hagymát, a főtt
tojássárgáját, a szardellapasztát, s
fokhagymát és az egész
tojást turmixgépben krémesre keverjük. Amíg a gép forog lassan belecsorgatjuk az olajat, és addig keverjük, míg a
majonézhez hasonló állagú lesz. A
kapribogyót és a
citromlevet beleforgatjuk, és tálalásig hűtjük.
A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük, hogy csak az egyik oldala melegítsen. Az rákokat olajjal megkenjük,
sózzuk, és alumínium tálcára tesszük. A faforgácsot a parázsra dobjuk. A tálcát a rákokkal a sütő azon oldalára tesszük, ahol nincs tűz, és amikor az első füstöt meglátjuk letakarjuk, és 20-30 percig füstöljük. A
bagetteket kettévágjuk, a sütőn megpirítjuk, és a mártással megkenjük. Az al
só felükre
salátalevelet és
paradicsomkarikákat helyezünk. Rájuk tesszük a rákokat, és a
bagett te
tejével lezárjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>