» 1 sütődeszka, legalább 30 percig vízben áztatva » 16-24 nagy, nyers garnélarák vagy óriás » garnélarák, megtisztítva és kizsigerelve, » leöblítve és megszárítva » satay mártás: » 2 kiskanál thai vörös currykrém » 3 dl kókusztej » 10 dkg darabos mogyoróvaj » 1 kiskanál tamardinkrém vagy frissen csavart citromlé » 3 dkg finomra aprított korianderlevél » finomra aprított koriander, a díszítéshez
Amíg a deszka vízben ázik, a grillen parazsat készítünk. Az egyik felén melegítsen, a másikon ne. A rákokat rétegben a deszkára fektetjük. A satay mártással a rákokat megkenjük, és a deszkát a grill meleg oldalára tesszük. Fedővel letakarjuk, és addig sütjük, amíg a rákok rózsaszínek és opálosak lesznek. Kb. 35-40 perc. Korianderrel díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom