A garnélát öblítsük le, és itassuk le róla a vizet. Pucoljuk meg édes
köményt, a zöldjét vágjuk apróra, és tegyük félre. Aprítsuk fel az édes
köményt. Pucoljuk és vágjuk kockára a
mogyoróhagymát.
Serpenyőben forrósítsunk fel 1 evőkanál
vajat, süssük meg benne az édes
köményt és a
hagyma felét. Tegyünk bele 5-6 evőkanál vizet, majd lefedve dinszteljük 10 percig. Ízesítsük
sóval és
borssal.
Forrósítsunk olajat egy másik serpenyőben. Gyakori forgatás mellett süssük benne a garnélát és a maradék
mogyoróhagymát 2 percig. Ízesítsük
sóval,
borssal, majd vegyük ki, és tartsuk melegen.
Öntsük bele a
pecsenyelébe a pastist és a hallét. Főzzük el a felét magas hőmérsékleten, majd mérsékeljük a hőt. Vágjuk darabokra a hideg
vajat. Egy habverő segítségével keverjük bele a forró, de már nem forrásban lévő szószba, míg az kicsit besűrűsödik. Az ételt ízesítsük, rendezzük el tálakon, majd szórjuk meg az édes
kömény zöldjével.
Remekül illik hozzá a tepsis
burgonya.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>