A csíkokra vágott császárhúst megpirítjuk, a
zsírján megfuttatjuk a felszeletelt
hagymát és zöld
paprikát. Hozzáadjuk a felkockázott , kicsontozott csülköt és a lapockát a
paradicsommal.
víz hozzáadásával 25 percig pároljuk Beletesszük a
káposztát a forró
vízben megmosott
rizst a pritamint, a leveskockát. Fűszerezzük 1 kávéskanál
sóval, 1-1 evőkanál édes és erős
paprikával, 3
babérlevéllel, 1-1 késhegynyivel a többi fűszerekből. Felöntjük annyi
vízzel, hogy éppen ellepje az ételt. Felforraljuk. Letakarva 15 percig takarékon főzzük. Levesszük a tűzről, és 30 percig állni hagyjuk. Fogyasztás előtt a sütőben, egy
vajjal kikent tűzálló tálban átforrósítjuk. Tálalás: a tűzálló tálban rakjuk az asztalra. Kis tálkában
tejfölt és friss, fehérkenyeret kínálunk hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>