A párolóedényt félig megtöltjük
vízzel, meg
sózzuk,
zöldfűszerekkel ízesítjük. Felforraljuk, majd megpároljuk benne a karfiolt és a
brokkolit, félretesszük, melegen tartjuk.
A
sárgarépát megpucoljuk, csíkokra, a
paradicsomokat gerezdekre vágjuk. A kagylókat megmossuk, és a gőz fölé helyezzük, hogy kinyíljanak. A
brokkoli és a karfiol rózsáit szedjük, serpenyőben olajat melegítünk, és megpároljuk benne őket a
sárgarépával együtt. Egy tálat kibélelünk az
endíviasalátával, rátesszük a kagylókat, és ráöntjük a párolt zöldségeket. Alma
ecettel, szűz
olívaolajjal, és
sóval ízesítjük.
Elkészítési idő: 25 perc.
Nehézségi fok: könnyű
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>