Rántott kagyló kifliben receptHány személyre: 4 személyre
» olaj, a sütéshez
» 45 dkg vékony csíkokra vágott friss kagyló
» 10 dkg sima
liszt» 2 nagy
tojás, felverve
» 10 dkg finom, száraz kenyérmorzsa
» durva tengeri
só, ízlés szerint
» molnárka vagy hot dog kifli
» baja
káposztasaláta» klasszikus tartármártás
Az olajat olyan serpenyőbe öntjük, ahol 1 cm magasan áll. A kagylót hideg, folyó
vízben megmossuk, és megszárítjuk. A bundázást a hagyományos módon végezzük. Amikor az olaj elég forró, a kagylókat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük,
sóval,
borssal fűszerezzük, és a tartárral, baja
káposztasalátával forrón tálaljuk.
Klasszikus tartármártás:
egy tálban 20 dkg
majonézt teszünk, majd 5 dkg savanyított, kapros relish-t teszünk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük.
Baja
káposztasaláta:
45 dkg lila
káposzta,vékonyra szeletelve
45 dkg napa
káposzta, vékonyra szeletelve
6 új
hagyma, egy kevés zöld szárával együtt
0,5 dl
tárkonyecet
0,5 dl
tejföl
1 zöld
citrom leve
1
citrom leve
só és frissen őrölt
bors ,ízlés szerint
A
káposztákat és az új
hagymát összeforgatjuk. Az
ecetet, a
tejfölt, a zöld
citrom, és a
citrom levét összekeverjük, és a
hagymás
káposztára öntjük, majd jól összekeverjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>