» 2 evőkanál olívaolaj » 10 dkg finomra aprított vöröshagyma » 5 dkg felaprított piros húsú kaliforniai paprika » 5 dkg felaprított zöld húsú kaliforniai paprika » 4 gerezd fokhagyma, feldarabolva » 1 babérlevél » 45 dkg darabolt konzervparadicsom a levével » együtt » fél kiskanál szálas sáfrány vagy 1 evőkanál » pirospaprika » 45 dkg rövidszemű rizotto vagy paellarizs » 1 l csirkehúsleves vagy lazacalaplé » 8 Vénusz-kagyló, megsúrolva » 8 fekete kagyló, megsúrolva, szakálla eltávolítva » 8 nagy megtisztított, kizsigerelt nyers garnélarák, » leöblítve, és megszárítva » 10 dkg mélyhűtött zöldborsó, felengedve » finomra aprított, olasz petrezselyem, a díszítéshez
Az olívaolajat egy nagy paellafőzőbe, vagy nagy serpenyőbe megforrósítjuk. A hagymást, a paprikát, a fokhagymát közepes lángon 5 percig pároljuk. A babérlevelet, a paradicsomot, a sáfrányt, a rizst belerakjuk, és 2 percig kevergetve főzzük. A csirkehúslevest beleöntjük és felforraljuk. A lángot mérsékeljük, lefedjük az edényt, és lassan főzzük, míg a rizs meg nem puhul. A kagylókat és a rákot beletesszük, lefedjük és 10 percig főzzük. A zöldborsót beleforgatjuk, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Lazacalaplé:
Egy nagy fazékban 3,5 dl vizet forralunk, majd 2,2 dl száraz fehér bort, 1 dl tárkonyecetet, 25 dkg sárgarépát-, 25 dkg vöröshagymát, felaprítva, 6 szál petrezselymet, 2 babérlevelet, 1 evőkanál egész fekete borsot teszünk bele. 15 percig főzzük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom