Homáros táska párolt parajjal és pirított vajas hollandi márátssal receptHány személyre: 6 személyre
» 3 dkg
vaj» 3 evőkanál brandy
» 2
mogyoróhagyma, finomra aprítva
» 2 gerezd
fokhagyma, zúzva
» 1 közepes
sárgarépa, finomra aprítva
» 2,2 dl száraz
fehérbor, legjobb a chardonnay
» 3 evőkanál
tejszín
»
só és frissen őrölt fekete
bors, ízlés szerint
» 1 csomag (45 dkg) mélyhűtött leveles tészta
» kiolvasztva
» 2 nagy homárfarok húsa, 6 darabra vágva
»
paraj» pirított
vajas hollandi mártás
A
vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, beleöntjük a brandyt, és egy gyufával meggyújtjuk. ' percig hagyjuk égni, majd letakarjuk, amíg a láng kialszik. Majd beledobjuk a
mogyoróhagymát, a
fokhagymát, a
sárgarépát, és 5-6 perc alatt puhára pároljuk. a bort beleöntjük, és forraljuk, míg a fele elpárolog. A
tejszínnel krémesítjük, a lángot elzárjuk és a ragut
sózzuk, bor
sózzuk. A sütőt előmelegítjük. A leveles tésztát 6 darab, 15 cm-es négyzetekre vágjuk, és egy sütőlapra tesszük. A közepükre egy-egy homárdarabot teszünk, és a homár te
tejére 2 kiskanál krémes keveréket teszünk. A tésztalapok oldalait felhajtjuk, és egy kevés
vízzel megkenve rögzítjük. A sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük. A homárt
parajágyra fektetjük és pirított
vajas hollandi mártással tálaljuk.
Hollandi mártás:
6
tojás sárgáját, 2 evőkanál friss
citromlevet, 1 evőkanál szárított
mustárt robotgéppel összekeverünk. Majd lassan belecsorgatunk 20 dkg felolvasztott
vajat, és addig keverjük, míg a mártás besűrűsödik. Negyed kiskanál cayenne-
borssal fűszerezzük,
sóval ízesítjük. Tálalásig melegen tartjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>