Pucoljuk meg a
padlizsánt, majd felkockázva tegyük egy tálba, locsoljuk meg
citromlével, és
sózzuk meg. A
cukkinivel tegyünk ugyanígy. Ezután leszűrve pároljuk meg
vajon egy serpenyőben ezeket. Adjuk hozzá a zúzott
fokhagymát és a
fehérbort, majd pároljuk, míg puha nem lesz. Vágjuk szeletekre a pulykamellet, majd kissé klopfoljuk ki. Fűszerezzük be (
só,
bors), majd egy serpenyőben olajon pirítsuk 4-5 percen át. Tegyük át a húst egy tűzálló tálba, rakjuk rá a felszeletelt
sajtot. Helyezzük be a sütőbe, és süssük grill fokozaton pár percen át. A zöldségek leszűrt
citromos levét keverjük el a
liszttel és a
tejszínnel. Forraljuk fel egy serpenyőben és készítsünk belőle mártást. A húsokra tegyük rá a megpárolt zöldségeket, újra helyezzük a sütőbe, és süssük, míg meg pirul. Ízlés szerinti körettel és a szósszal kínáljuk. Másfél óra alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>