Keskeny szeletet vágom a pulykamellet, kikloffolom egy kicsit, meg
sózom és egy félreteszem arra az időre, míg a tölteléket elkészítem. Egy fej vörös
hagymát apróra vágok, majd serpenyőben megpárolom majd ráreszelem a
sárgarépát, kicsit elkeverem, egy kevés
sóval,
oregánóval ízesítem. Néhány percnyi kevergetem. Előveszem a félretett húst, belekanalazom a közepébe tölteléket, és szépen felhajtogatom a hús széleit. Végül fogpiszkálóval megtűzöm, hogy sütésnél ne essen szét. Kiolajozott serpenyőben a húsokat megpirítom, majd a serpenyőt leemelve a tűzről a hús alá kevés vizet öntök és lefedem, hogy a gőzben párolódva gyorsabban átpuhuljon és megsüljön. Lassú tűzön 3-4 perc alatt el is készül a töltött hús. A már használt serpenyőbe bolognai alap port szórok a és kézi habverő segítségével kevés
víz hozzáadása után olajsűrűségűre főzőm a mártást. Tálaláskor a húsokat ferdén felszeletelve a mártással meglocsolva helyezem a tányérra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>