A megtisztított libát tűzálló tálba helyezzük, felkockázott
vajdarabkákat szórunk rá,
sóval,
borssal ízesítjük és előmelegített 210 oC-os sütőben negyed órát sütjük, majd a sütőt kisebb fokozatra állítjuk és 120 oC-on másfél órán át sütjük tovább, úgy hogy tizenöt percenként megfordítjuk. A sütés vége előtt fél órával hozzáadjuk a felaprított
mogyoróhagymát, és visszatoljuk, öt perc múlva hozzáadjuk a portói bort és a húslevest, így fejezzük be a sütést. A libát kiszedjük a
zsírjából, az így kapott szaftot, a kimagozott és
vajon megpárolt
szilvára öntjük és öt percig lassú tűzön összefőzzük. A libát a
szilvás szósszal meglocsolva tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>