Egy jó tanács az elején. Igazán finom és jó állagú kakaspörköltet csak lábasban lehet fedő alatt főzni.A kakast feldarabolom de nem túl kis darabokra, megmosom, lecsepegtetem.a
hagymát felaprítom és a
zsíron megpirítom , úgy hogy közben kétszer teszek hozzá 1-1 dl vizet így a szaftja sűrübb lesz ez kb 20 perc. A forró
zsírba beleteszem az őrölt
bors felét, az egy tubus
pirosaranyat és kb 2 percig tovább pirítom. Majd hozzáadom a husokat ésjól elkeverem. A
zsíradékon pirítom a húst vigyázva nehogy odakapja, kb 15 perc. Ezután fedőt teszek rá, hogy a gőzt visszacsapassam a húsra.Saját levet fog verni annyit hogy jó ideig nem is kell pótolni. Kb 20 perc alatt annyi levet ver hogy lassú tüzön főzhetem , most teszek hozzá 1ek. nyers darált
paprikát, 1.5 dl
paradicsomot, a maradék
borsot és kb. 3 ek. szép törött
paprikát és a
sót. Lefedve főzőm míg megnem puhul a hús és ha kell pótolom a vizet. mielőtt elkészül hozzá adaom a félbevágott zöld
paprikát valamint ízlés szerint 5-6 db cseresznye
paprikát. Galuskával tálalom.
Szerző:
Pista Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>