Kevés
olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott
hagymát, hozzáadjuk a felkockázott
sárgarépát, és pár percig fonnyasztjuk. Hozzáadjuk az
olívaolajon megpirított kacsadarabokat, megszórjuk egy kis
liszttel, és óvatosan jól összekeverjük. Hozzáadjuk a
fokhagymát, a
paradicsompürét, a fűszercsokrot és a
fehérbort. Felforraljuk és felengedjük annyi
vízzel, hogy éppen ellepje. Sóval,
borssal ízesítjük, majd lefedjük és kis lángon háromnegyed óráig főzzük. Beletesszük az előzőleg öt percig forrázott olajbogyókat és a
paradicsomot. Ezután még húsz percig főzzük. Szükség esetén utána ízesíthetjük,
zsírját leszedjük, és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>