Kacsa köpenyben babcsírával receptHány személyre: 4
» 2 kacsamellfilé
» 12 kínai palacsinta (félbevágva)
» 6
mogyoróhagyma (darabokra vágva)
» 2 evőkanál hoiszin-szósz
» 1/4
uborka (kimagozva, vékonyra vágva)
» babcsíra
» 1 evőkanál
szójaszósz
» 1 evőkanál
méz» 1/2 kiskanál kínai ötfűszer-por
Rácsmintásan vagdaljuk be a melleken lévő
zsírt, majd dörzsöljünk bele némi
sót. Egy tálban keverjük össze a pácléhozzávalóit, majd ezzel pácoljuk be a kacsát. Tegyük egy időre hűtőszekrénybe érlelődni. Ezt követően vegyük ki őket a pácléből, törölgessük meg, majd
zsíros felükkel kezdjük el sütni egy serpenyőben. Öntsük le a kisült
zsírt, és kezdjük el sütni a másik felét. Mikor megsült mindkét oldala, kivesszük, és egy tálon pihenni hagyjuk. A palacsintákat locsoljuk meg a szósszal, tegyük őket egyesével egy tányérra, és rakjunk mindegyikre 1-2 szeletet a kacsából, némi
mogyoróhagymát, babcsírát és
uborkát, majd tekerjük fel őket tölcsérformára.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>