Csontozzuk ki a kacsát, főzzük meg a csontot kevés, ízesítetlen
vízben, majd szűrjük át a levet. Daraboljuk fel a húst, forgassuk bele
gyömbér,
só és 1 ek. olaj keverékébe, majd pihentessük 30 percig. A többi olajat tegyük egy nagyobb serpenyőbe, vagy wokba, hevítsük fel, majd pár percig pirítsuk rajta a kacsahúst és az egy centisre darabolt zöld
hagymát. Ízesítsük
cukorral és
szójaszósszal, majd süssük további fél percig. Szórjuk rá a
mandulát és a zöldbor
sót, majd egy perc rázogatás után locsoljuk meg a simára dolgozott kukorica
liszt, a
fehérbor és az alaplé keverékével. Folyamatos kevergetés közben sűrítsük be, páoljuk egy perc alatt készre az ételt, majd párolt rizzsel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>