A kacsa bőrét vágjuk be cikcakkosan, és dörzsöljük be
sóval. Tegyük egy órára a hűtőbe.
Saláta:
Az
uborkát vágjuk hosszába félbe, kaparjuk ki a magokat, majd vágjuk fel csíkokra a
zellerrel és az új
hagymával együtt. Helyezzük őket egy tálba. Keverjük össze a
lime-levet, az olívát és a szezámolajat. Öntsük a
salátára, és keverjük össze.
A kacsáról mossuk le a
sót, és töröljük meg. Melegítsük elő a grillsütőt. Szórjuk meg a húst az ötfűszer-keverékkel, majd kezdjük el sütni a bőrös felével lefelé, majd fordítsuk meg, és süssük készre.
A mártáshoz keverjük össze a hoiszinmártást, a
szójaszószt, a
fokhagymát és a
gyömbért. A húst szeleteljük fel, és tálaljuk a mártással és a
salátával.
Előkészület: 20 perc.
Sütési idő: 15-20 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>