A kacsát vágjuk darabokra, vegyük ki a háját, és vágjuk apróra. A
zsírját süssük ki. A
zsírom pirítsuk meg a hús mindkét oldalát, és öntsük fel annyi
vízzel, hogy ellepje. Pároljuk puhára, majd csontozzuk ki, és a húst daráljuk le. A máját süssük ki, és vágjuk kockára. A
tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjét verjük habbá. A
tojássárgáját keverjük ki a fűszerekkel, adjuk hozzá apránként a bort, a
narancslevet, a reszelt
narancshéjat és a zúzott
fokhagymát. Forgassuk bele a darált húst, a kacsamájat, és a kemény habot. Egy sütőformát kenjünk ki
zsírral, és szórjuk meg zsemlemorzsával. A masszát simítsuk bele, fedjük be alufóliával, és tegyük előmelegített sütőbe, 3 ujjnyi
vízzel teli tepsibe. Pároljuk meg, majd hagyjuk a formában kihűlni. Becsomagolva hagyjuk 1 napig a hűtőben, majd tálalás előtt szeleteljük fel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>