A feldarabolt
hagymát megpirítjuk, majd megszórjuk a
cukorral, és készre pároljuk. Ekkor beletesszük a
szójaszósz felét,
sózzuk, majd ha valamennyire kihűlt, a kacsa hasüregébe töltjük. Megtűzzük, a
hagymás
vajjal megkenjük, majd kb. 2 órát sütjük. Közben vizet öntünk alá, majd fél órával a sütési idő vége előtt a sherrys,
gyömbéres
szójaszósszal meglocsoljuk. Ezután a felszeletelt kacsát tálra tesszük, a
pecsenyeléhez pedig kevés vizet öntünk, felforraljuk, majd a
tejföllel besűrűsítjük. Végül a felszeletelt
gyömbért is beletesszük, az egészet a húsra locsoljuk, és ízlés szerint valamilyen körettel kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>