A sütőt 190 foka előmelegítjük. A
lisztet egy tálba szórjuk és a kis darabokra vágott
vajjal elmorzsoljuk. Csináljunk egy mélyedést a közepébe és tegyünk bele 2,5 dkg cukrot, 1
tojássárgáját, 1 késhegynyi
sót és 2 evőkanál vizet. Keverjük össze és dagasszuk 2-3 percig. Formázzuk golyóvá, és tegyük 1 órára hűtőbe. Majd nyújtsuk ki 4 mm vastagságúra, és béleljünk ki belőle egy ki
vajazott tortaformát. Villával szurkáljuk meg az alját, majd szórjuk meg szárított babbal vagy
lencsével, és süssük 10 percig. Az áfonyát tisztítsuk meg, de ne mossuk meg. Vegyük ki a babokat vagy
lencséket a tésztából, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd tegyük rá az áfonyát, és süssük 10 percig. Ez idő alatt verjük fel a
tejszínt 10 dkg
cukorral és 2 egész
tojással. Amikor a sütemény megsült, öntsük a te
tejére a
tejszínes keveréket, és tegyük vissza a sütőbe, majd 180 fokon süssük még 15 percig. Amikor kész, a te
tejét szórjuk meg por
cukorral. Hidegen tálaljuk.
Mindössze 50 perc alatt elkészül, plusz a pihentetési idő.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>