A megtisztított kacsákat kívül-belül
sózzuk,
borsozzuk. A belsejükbe kakukkfüvet teszünk, kevés levest aláöntve, fóliával lefedve kb. 1 órát sütjük, közben saját levével locsoljuk. A sütés vége előtt 10 perccel elkeverjük a
mézet meleg
vízzel, ezzel megkenjük a kacsákat és piros- ropogósra sütjük. Az elkészült kacsákat kivesszük a léből és melegen tálalásig tartjuk.
A levet átszűrjük, két kanál
liszttel besűrítjük, ízesítjük mandarinlével,
sóval,
borssal,
kakukkfűvel, végül pár darab kockára vágott mandarint teszünk bele. A
káposztát vékonyra vágjuk,
sós-
ecetes
vízben 30 percig érleljük. A
hagymát szálasra vágjuk,
vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kinyomott
káposztát. Felöntjük borral,
szegfűszeggel és
borssal ízesítjük majd puhára pároljuk. Meghámozunk 3 db mandarint, kockára vágva a kész
káposztához adjuk, a
káposztát mandarin levével ízesítjük.
Tálalásnál a kacsát feldaraboljuk. Köretnek héjában főtt apró
burgonyát
vajon átforgatunk, majd a
káposztával körberakva kínáljuk. Külön edényben a mártást és mandarinszeleteket adunk mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>