A húst bőrös felével lefelé négy percig sütjük az olajban, félretesszük 4 kanál pecsenye
zsírral, majd kitöröljük a serpenyőt. A zsiradék felét visszatesszük, megpirítjuk benne a felaprózott
hagymát, a kakukkfüvet és a répát, majd hozzákeverjük a levest és a
paradicsomot, és lefedve fél órát pároljuk. Ekkor az egészet leturmixoljuk, majd a hússal együtt 30 percet főzzük. Eközben a körét a
fahéjjal kb. 5 percig főzzük egy
vízzel teli lábosban. 1,25 dl körtelevet keverünk a
paradicsommártásba, majd az összepréselt
fokhagymát és a
konyakkal összenyomott mazsolát is hozzáadjuk. Sózzuk,
borsozzuk, 10 perc alatt összefőzzük, majd a hússal és a körtével kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>