A májat felszeleteljük,
sózzuk, a pástétomfűszerrel meghintjük, bort,
konyakot locsolunk rá, majd éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a szeleteket a fácán mell és combrésze közötti bőr alá nyomkodjuk. A fácánt megszórjuk
sóval,
borssal, majd
szalonnával megtűzdeljük, megkötjük, és így készre sütjük. A sütési idő vége előtt kicsivel mellétesszük a
gombát, így ezt is puhára pároljuk. Eközben a
gesztenyét is megsütjük, összetörjük, majd hozzákeverjük a
vajat, a
tejszínt, cukrot, így felforraljuk. A kész húst felszeleteljük, mellétesszük a
rizst, a
gombát és a
narancsgerezdeket, majd a
gesztenyés keverékkel kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>