A libát
sózzuk,
borsozzuk, a
hagymát és a
szalonnát felkockázzuk, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a felkockázott májat és az aszalt gyümölcsöket, majd az összes zöld fűszert, és
sóval,
borssal ízesítjük. Ezzel megtöltjük a szárnyast, majd tepsibe tesszük. Mellérakjuk a feldarabolt szívet és zöldségeket, aláöntünk 1-2 deci vizet, majd magas fokozaton kb. 3 órát sütjük. A sütés utol
só háromnegyed órájára a sütőt még nagyobb fokozatra állítjuk, hogy a hús szépen megpiruljon. A pecsenyelevet leszűrjük, felöntjük 2,5 dl
vízzel, felforraljuk,
liszttel besűrűsítjük, majd ezzel kínáljuk a húst.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>