Egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal. Az aljára tegyünk hámozott, felkarikázott
burgonyát.
sózzuk meg, és rakjuk rá a feldarabolt csirke csontosabb részeit.
Ezek után szórjuk rá az apróra vágott
gombát, és a petrezselymet. Ízesítsük
sóval,
borssal. Locsoljuk meg kevés zsiradékkal, és
tejföllel. Ezután rakjuk rá a maradék csirkét.
Borítsuk le
burgonyaszeletekkel, öntsük le
tejföllel, zsiradékkal. Az ételízesítő port főzzük le 3dl
vízben, ezután öntsük a csirkére, és fedjük le.
Tegyük a tálat az előmelegített sütőbe, és közepes lángon pároljuk, míg a lé elfő, és a hú megpuhul. Ekkor vegyük le a fedőt, és a te
tejét süssük pirosra. Külön tálba kínáljuk mellé a
tejfölt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>