A csirkét megtisztítjuk, darabokra vágjuk, majd 10 dkg
vajat felforrósítunk, és addig sütjük, amíg aranyszínű lesz. Rászórjuk a
liszt felét, majd még néhány percig sütjük, közben néhányszor megfordítjuk. Felengedjük a húslevessel és a borral, majd
sóval és a fűszerekkel ízesítjük. Közepes fokozaton 60 percig pároljuk. Utána a húst egy tepsibe tesszük, és melegen tartjuk. A többi
vajat összekeverjük a
liszttel és 3 evőkanálnyi húslével, majd ha simára kevertük hozzáadjuk a többi húslét is. Besűrítjük, majd belekeverjük a
sajt 2/3 részét, a
szerecsendiót, és egy percig alacsony fokozaton kevergetve forraljuk. A
tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a
tejfölt, majd a
sajtot mártáshoz keverjük.
A húst leöntjük a mártással, ráhintjük a többi
sajtot, majd megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>