Csirkés burritos receptHány személyre: 8 burritohoz
» 4
csirkemellfilé
»
olívaolaj» fél tk. őrölt római
kömény» fél tk. durva szemű tengeri
só» 1/4 tk. frissen őrölt fekete
bors» 2 közepes poblano csili
paprika» 2 ek.
vaj» 1 nagy vörös
hagyma, 1 cm kockákra vágva
» 2 tk. apróra vágott
fokhagyma» 200 g pikáns francia lágy
sajt, feldarabolva
» 400 g kis kockára vágott, érett
paradicsom» 4 ek. friss
korianderzöld, apróra vágva
» 180 g reszelt, enyhe ízű
cheddar sajt» 8 db búza
lisztből készült tortilla
» 1 doboz konzerv fekete bab, leszűrve és lecsepegtetve
» 500 ml
paradicsomsalsa
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. A
csirkemellek mindkét oldalát kenjük be olajjal, szórjuk meg római köménnyel,
sóval és
borssal. Lefedve süssük 8-12 percig, közben fordítsuk meg. A csilit többször forgatva pirítsuk meg 7-9 perc alatt, majd tegyük fóliával letakart tálba 10 percre. Ezután húzzuk le a héját, vágjuk le a szárát, és kaparjuk ki a magokat. A húsát vágjuk 5 mm-es kockákra. A csirkehúst pedig csíkokra.
A
vajat tűzhelyen olvasszuk meg, és pároljuk meg benne a
hagymát, majd a
fokhagymát. Keverjük hozzá a
sajtot, a csilit, a
paradicsomot és a húst, majd a többi hozzávalót is. Pároljuk még 5 percig, és keverjük bele a
koriandert. A tortillát szórjuk meg reszelt
sajttal, kanalazzunk rá a csirkés-
sajtos keverékből, és tegyük rá a babot. Tekerjük fel, és grillezzük 2-3 percig, közben egyszer fordítsuk meg.
Amikor elkészült a salsaval tálaljuk.
Elkészítési idő: 40-45 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>