A csirkét feldaraboljuk,
lisztbe forgatjuk, és olajban kisütjük. A csirkét kiszedjük, az olajat leöntjük, de a serpenyő alján hagyunk egy kicsit. Beletesszük a felaprított
hagymát és a
fokhagymát. Amikor megpirultak, visszatesszük a csirkét, felöntjük a bor felével, és 3 pohár
vízzel, beleteszünk egy szál petrezselymet,
sózzuk,
borsozzuk, lefedjük, és közepes tűzön addig főzzük, amíg a csirke megpuhul. A mazsolát a maradék borban megmelegítjük, egyszer felforraljuk, és levesszük a tűzről. Tálalás előtt 5 perccel hozzáöntjük a csirkéhez, és egyszer felforraljuk, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra
Nehézségi fok: könnyű
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>