» 2 kicsontozott, hosszában kettévágott csirkemell » 500 g tészta » 400 g hámozott paradicsom konzerv » 60 ml csirkealaplé » 4 szeletekre vágott mozzarella » 1 finomra vágott lila hagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 4 evőkanál összetépkedett bazsalikomlevél » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A tésztát főzzük ki sós, forró vízben, szűrjük le. A csirkét 3 perc alatt süssük meg az olajon, szedjük ki és tegyük félre. Dobjuk a serpenyőbe a hagymát, a fokhagymát és pirítsuk meg. Öntsük bele a paradicsomot és az alaplevet. sózzuk, borsozzuk. Tegyük bele a csirkét, a mozzarellát, majd szórjuk meg bazsalikomlevéllel. Forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot és lefedve főzzük 5 percig. A csirkét a tésztával tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom